Microsoft je predstavio novu verziju Office Online aplikacija

Microsoft je predstavio novu verziju dosadašnje Office Web Apps servisa koji je preimenovan u Office Online, objavljeno je na službenom blogu ove kompanije.. Microsoft se za ovu promenu imena odlučio jer je staro ime izazivalo zbunjenost kod nekih korisnika. Redizajn će ispraviti dosadašnju boljku: korisnici nisu mogli na jednostavan način pronaći online Office aplikacije koje su im potrebne jer su bile skrivene u meniju.

OfficecomHomeCrop780

Ove aplikacije su sada smeštene na web-stranici Office.com koja sadrži direktne linkove na svaku pojedinačnu aplikaciju iz Office Online paketa. Uobičajeni način prebacivanja između Microsoft-ovih online servisa putem menija koji se aktivira klikom na strelicu okrenutu prema dole u gornjem levom uglu je dobio dodatne opcije. Meni će osim dosadašnjih opcija (Outlook.com, OneDrive, Kalendar) sada nuditi i direktni pristup na svaku pojedinačnu Office Online aplikaciju, dakle na Word Online, Excel Online, PowerPoint Online i OneNote Online.

Z Word, Excel i PowerPoint Online aplikacije odsada postoji mogućnost dodavanja šablona. Pri pokretanju ovih aplikacija više se ne odlazi direktno na prazni dokument, već se javlja meni u kojem korisnik može birati između tri opcije: otvaranja novog praznog dokumenta, pregled dostupnih šablona ili pregled liste nedavno korišćenih dokumenata na OneDrive-u.

Office Online je potpuno besplatan za korišćenje, a na servis se može pristupiti putem ovog linka, gde je potrebno napraviti svoj Microsoft račun, ukoliko ga već ne posedujete.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes