Microsoft je zainteresovan za projekat Winamp

Medija plejer Winamp, koji će AOL zatvoriti za mesec dana, zainteresovan  je američki proizvođač softvera Microsoft. Prema TechCrunch, pregovara se da otkupi usluge, kao i proizvoda Shoutcast, koji je rame uz rame sa razvojem kompanije Winamp Nullsoft.

winapmmicro

Trenutno razgovaraju oko finansijske strane prilikom kupovine. Kakav je raspon cena u pitanju nije naveden. Ni Microsoft niti AOL još ne daju komentare na ovaj račun.

Vredi podsetiti da je AOL platio za Nullsoft 80 miliona dolara u 1999.godini.

Winamp multimedijalni plejer će biti istorija 20. decembar 2013, ovo je dan kada je planirano da se zatvori ovaj ceo projekat. Zvanični sajt projekta prestaće da radi, preuzmite program jer će biti posle biti nemoguće.

Winamp plejer za računare je osnovana 1997. Poslednji verzija je 5,66, ona je uvedena istovremeno sa najavom zatvaranja servisa. U 2010 je objavljena verzija Winampa za Android, a u 2011 pojavio se Winamp Sync aplikacija za OS X.

Šta je izazvalo zatvaranje Winamp, nema naznaka. Verovatno je uticala popularnost mnogih muzičkih usluga koje daju pristup kompozicijama u režimu streaminga.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes