Microsoft najavio dva smartfona sa 3D Touch interfejsom

Već neko vreme u raznim medijima kruže informacije kako kompanija Microsoft razvija novi 3D interfejs za Windows Phone platformu, a na portalu Neovin objavljene su i prve informacije o uređajima koji bi trebali imati novi interfejs.

3D-Touch-UIJedan od uređaja sa 3D interfejsom bi trebala biti nova Nokia sa kodnim nazivom McLaren. Taj uređaj trebao bi imati ekran dijagonale 5.2 inča u HD rezoluciji, kapacitivni dodirni ekran i 20 MP PureView kameru koju smo imali prilike upoznati na Lumia smart telefonima.

Smartfon bi trebao imati i 64 GB prostora za sladištenje podatka, a nisu isključene i jeftinije varijante sa manje interne memorije.

Osim navedenog uređaja, Microsoft će izgleda ove godine predstaviti i još neimenovan 6 inčni fablet koji bi takođe trebao imati 3D Touch interfejs. Ovaj uređaj bi trebao biti zamena za trenutno aktualni Lumia 1520 smartfon, no trenutno nema nikakvih informacija o specifikacijama ovog uređaja.

Juče su procurile informacije o novom modelu Lumia sa četverojezgarnim Qualcomm Snapdragon 801 procesorom, dijagonale ekrana od 6 inča, pa je vrlo lako moguće da se radi o gore navedenom uređaju.

Inače, kompanija će novi interfejs ugrađivati samo na vodeće telefone kompanie, kako bi se razlikovali od mid-range i low-budget uređaja, jer očekuju da će upravo 3D Touch UI biti razlog zašto bi neko odlučio potrošiti više novca za novi smartfon.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes