Microsoft najavio vanredni update za Windowse

Microsoft je najavio novi update za sve verzije Windowsa osim Windowsa XP za koje je zvanično podrška prestala pre pola godine. Očito se radi o kritičnoj ranjivosti Windowsa jer je kompanija odlučila update izdati čim pre, umesto u mesečnom ažuriranju operativnog sistema.

windows10-technical-preview-2Microsoft svoja ažuriranja obično šalje korisnicima drugog utorka u svakom mesecu, dan poznat kao i „Patch Tuesday“ kada osim Windowsa, redovna ažuriranja softvera primaju i ostali proizvodi kompanije poput Offica i Internet Explorera.

Ovaj put update je namenjena samim Windowsima i s obzirom da se šalje u vanrednom terminu, radi se vrlo bitnom ažuriranju koje bi trebalo instalirati što pre.

Kompanija nije navela o kakvom se sigurnosnom problemu radi, jer na taj način žele zaštiti svoje korisnike o potencijalnih rizika.

Sve aktualne verzije Windowsa dobiaju ovu nadogradnju – Windows Server 2003, Vista, Server 2008, 7, 8 / 8.1, Server 2012, Server 2012 R2, RT, RT 8.1, i Windows 10 Technical Preview.

Nadogradnju je Microsoft označio kao kritična i nakon nadogradnje sistem potrebno je restartovati računar, pa bi sistemski administratori trebali snimiti svoje fajlove nakon preuzimanja i instalacije ovog ažuriranja.

Ažuriranje će se korisnicima poslati na već uobičajeni način – putem Windows Update-a, tako da bi Vaš računar trebao primiti ovu nadogradnju danas tokom dana. Savetuje se da nakon instalacije što pre restartujete računar kako bi nadogradnja bila instalirana. Tokom današnjeg dana se očekuje i izjašnjenje iz kompanije sa objašnjenjem vezanim za ovaj update.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes