Microsoft namerava da ujedini operativne sisteme

Više puta su se pojavile glasine o Microsoftovim planovima spojiti svoje mobilne operativne sisteme Windows RT i Windows Phone. Sada je to američka kompanija sama potvrdila.
microsftstand
Kompanija nije zainteresovana za promovisanje tri platforme Windowsa, rekao je njen predstavnik Julie Larson-Green koja je potpredsednik Microsoft Devices and Studios, odgovorna za razvoj tableta, Xbox konzole i igrica za njih.
Prema njenim rečima, izgovorenih na konferenciji UBS Global Technology Summitu, Microsoft razmatra mogućnost uspostavljanja jedinstvenog OS, što će biti u kombinaciji mobilnosti, sigurnosti i manje potrošnje energije elektronike.
Prema ranijim glasinama, Windows Phone i Windows RT će biti spojeni u 2015. Najverovatnije, Windows desktop će ostati samostalna, sugerišu autori izdavaštva PhoneArena.
Prvi pokušaji da se ujedine mobilne platforme će postati jasno nakon objavljivanja sledećeg dela ažuriranja početkom iduće godine. Prema nekim izvjštajima, Microsoft namjrava održavati dva odvojena, ali u isto vreme međusobno povezane jedinice. Jedan Windows će objaviti za SoC, a drugi Windows za razvoj u računarskim centrima. Nakon toga, ovi uređaji će biti podeljen po arhitekturskoj orijentaciji – x86 i ARM.
Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes