Microsoft objavio januarsku preview verziju Windowsa 10

Svim registrovanim testnim korisnicima dostupan je Windows 10 January Preview. Ova testna verzija Windowsa 10 donosi neke od novosti najavljenih na konferenciji održanoj pre nekoliko dana.

Microsoft  Windowsa 10

Kako je prva testna verzija Windowsa 10, objavljena krajem prošle godine, uglavnom bila fokusirana na korisnike klasičnih računara, ovog puta poboljšanja korisničkog iskustva dobiće i korisnici tableta, odnosno hibridnih uređaja. Jedna od novosti je način rada Continuum koji zavisno od toga da li je na računar priključena tastatura dinamički prilagođava interfejs OS-a.

Druga novost je Cortana koja je odsad dostupna i na računarima. Ova digitalna asistentikinja integrisana je u Windowse 10, ali i u ugrađene aplikacije – Photos, Maps, Xbox, Settings i Windows Store – koje su doživele velike promene. Novi pretraživač, kodnog imena Project Spartan, dostupan će biti u kasnijim izdanjima.

Microsoft Windowsa 10 .

Svi zainteresovani koji žele isprobati Windowse 10 to mogu učiniti registracijom na adresi insider.windows.com. Sistemski zahtevi nisu previsoki: traži se 1-Ghz procesor, 1 GB ili 2 RAM-a za 32-, odnosno 64-bitni OS, 16 GB diskovnog prostora, te grafička kartica sa podrškom za Directx 9.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes