Microsoft Office 2016 izlazi ove godine

Na Microsoftovom zvaničnom blogu danas je stiglo obaveštenje kako novi Microsoft Office 2016 za desktop bi trebao izaći u drugoj polovini ove godine.U objavi nema mnogo detalja vezanih za naslednika Officea 2013, osim da programski tim radi na novoj verziji ovog kancelarijskog paketa programa i kako će više informacija o samom programu biti objavljene u mesecima koji su pred nama.

Microsoft-Office-2016Paket će i dalje obuhvatati sve već dobro poznate alate i biti će prilagođen svima koji preferiraju rad sa mišem i tastaturom, izjavila je Julia White generalni direktor Office tima u Microsoftu.

Uz najavu Microsoft Officea 2016, u istoj objavi stoji kako kompanija radi i na Officeu za Windows 10, koji donose Word, PowerPoint, OneNote i Outlook alate prilagođene korišćenju na ekranima na dodir. Julia White je najavila kako će ovi alati biti besplatni svima koji poseduju male tablete i smart telefone sa nadolazećim Microsoft Windows 10 operativnim sistemom.

Međutim, još nije poznato da li će ovi alati biti stvarno besplatno dostupni svima, ili samo onima koji poseduju pretplatu na Office 365, jer trenutno samo oni koji poseduju ovu pretplatu mogu koristiti pune verzije Officea za Android i iOS.

Svi koji koriste Windows 10 Technical Preview probnu verziju uskoro bi u sledećih nekoliko sedmica bi trebali dobiti nove Office aplikacije za ekrane.na dodir  Windowsi 10 će se moći koristiti na širokom rasponu dijagonala uređaja, od smart telefona do 84 inčnog Surface Huba, koji je nedavno kompanija predstavila.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes