Microsoft Office Online dolazi i u Googleov Chrome web pretraživač

Paket usluga Office Online od Microsofta je dostupna za korišćenje putem bilo kojeg web pretraživača, ali oni su se odlučili da naprave dodatni iskorak prema korisnicima Google Chrome-a. Tako da su sada u Chrome Web Store-u dostupne Office aplikacije, donekle pojednostavljene web verzije popularnog Office paketa (Word, Excel, PowerPoint i OneNote), koje su i dalje besplatne za korišćenje.

excel-tell-meKorisnici Chrome pretraživača tako imaju pojednostavljen pristup ovim aplikacijama putem samo jednog klika u meniju App launcher. Osim ovog noviteta, sve dosadašnje Office Online aplikacije dobile su manje nadogradnje, sa kojima Vas Microsoft želi upoznati.

Nekoliko novih karakteristika su stigli zajedno sa Chrome podrškom. Microsoft Excel sada ima podršku za Visual Basic (VBA), dok je Microsoft Word uključuje pojednostavljene fusnote i automatsko prepoznavanje liste i kreiranje. Microsoft Powerpoint je dobio bolju tekstualnu podršku, kako Microsoft tvrdi, tačniji prikaz onoga što pišete, dok je Microsoft OneNote sada uključuje podršku za štampanje.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes