Microsoft pojednostavljuje svoj testni program Windows Insider

Microsoft menja pristup testiranju novih komponenti OS-a kao dela programa Windows Insiders. Danas je kompanija na svom blogu rekla da će postojeći frekvencijski orijentisani krug biti zamenjen modelom kanala dizajniranim za pogodniji rad postojećih i novih testera (insajdera) sa ažuriranjima operativnog sistema.

Ranije, insajderi su mogli birati između takozvanih Windows Insiders-ovih zvona: „brzo“, „sporo“ i „Pregled izdanja“. Međutim, takva šema dovela je do neke zbrke, na primer, sredinom 2019. godine, insajderi Windowsa dobili su ažuriranja iz tri različita izdanja, sa različitim mogućnostima, što je razočaralo i zbunilo neke korisnike ranog pristupa. Kako je glavna menadžerka programa Microsoft, Amanda Langovski, objasnila, „Dok nastavljamo da razvijamo načine za oslobađanje Windows 10, važno je da insajderi imaju priliku da se prilagode njihovim potrebama. Verujemo da je najbolji način da se to prebaci sa frekvencije na kvalitet [ažuriranja za OS].

Tako je Fast Ring postao Dev kanal, Slow Ring sada je Beta kanal, a pregled izdanja nazvat će se Release Preview Channel. U prvom slučaju korisnici će dobiti pristup novim funkcijama što je pre moguće, ali to neće biti vezano za određeno izdanje. To znači da nadogradnje mogu biti malo nestabilne, zbog čega Microsoft kaže da je ovaj kanal najprikladniji za naprednije korisnike. U međuvremenu, beta kanal pruža pristup stvarnoj beta verziji izdanja OS-a i predviđen je za rani pristup. Kanal za pregled izdanja u osnovi ostaje isti kao i pre – korisnici će moći da testiraju prilično stabilne verzije pre nego što ih pošalju u izdanje.

Inovacije u Windows Insiders-u biće implementirane ovog meseca, u automatskom režimu, ako ste već član programa. Svoj kanal možete promeniti tako što ćete otvoriti <Podešavanja> <Ažuriranje i bezbednost> Windows Insider.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes