Microsoft predstavio jeftini telefon Lumia 430

Svu svoju pažnju u segmentu mobilnih telefona Microsoft je prebacio na niži i srednji segment uređaja. U onom najnižem segmentu konstantno nas iznenađuju novim i sve jeftinijim izdanjima telefona. Posljednji takav je Lumia 430 Dual SIM sa preporučenom prodajnom cenom od 70 dolara.  

Microsoft Lumia 430Uređaj ima 4-inčni ekran rezolucije 800 x 480 piksela uz gustoću prikaza od 235 piksela po inču. Ugrađen je 1,2-gigahercni Snapdragon 200 i gigabajt radne memorije što je novi minimum čak i za najjeftinije Lumije. Kapacitet trajne flash memorije iznosi 8 GB, moguće ga je proširiti karticom, a na OneDriveu se dobija 30 GB prostora. Rezolucija zadnje kamere iznosi dva megapiksela, prednja ima 0,3 megapiksela, a baterija ima 1.500 mAh. Nadogradnja na Windows 10 je osigurana, stoji u objavi za javnost.

Microsoft Lumia 430-1S obzirom da jeftini Windows Phone uređaji pružaju bolje iskustvo korišćenja od uređaja sa Androidom iste cene, u kompaniji veruju da u ovom segmentu imaju šanse pridobiti korisnike. S druge strane, novi flagship na mobilnim Windowsima neće biti predstavljen pre leta.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes