Microsoft predstavio smart fitness narukvicu sa brojnim senzorima

Microsoft je predstavio svoj prvi nosivi elektronski uređaj. Reč je o smart fitness narukvici nazvanoj Microsoft Band, koja kroz deset ugrađenih senzora može pratiti zdravlje korisnika i njegove navike vežbanja i rekreacije, kao i kvalitet sna. Slično kao i brojni konkurentski proizvodi, Microsoft Band omogućiće i spajanje sa mobilnim telefonom te će sa njega na narukvicu korisnika prenositi notifikacije.

Microsoft bandUz biometrijske senzore ovaj uređaj ima i GPS prijemnik kao i senzor UV zračenja koji bi trebao pomoći u kontroli izlaganja korisnika suncu. Microsoft Band funkcionisaće zajedno sa novo predstavljenom platformom Microsoft Health, koja je zamišljena kao središnje mesto za praćenje biometrije korisnika.

Kao što se ranije pričalo, Microsoft Band bit će moguće povezati sa mobilnim telefonima zasnovanim na Androidu, iOS-u te Windows Phone operativnom sistemu. WP korisnici moći će za kontrolu narukvice koristiti i smart pomoćnika Cortana.
Microsoft band 1Hardverski ovaj je uređaj sličan konkurentima. Radi se o gumenoj narukvici širine 18,5 milimetara, sa ugrađenim touchscreen ekranom dijagonale 1,4 inča i rezolucije 320 x 106 px. Ugrađena baterija trebala bi omogućiti do dva dana autonomije.

Na tržištu SAD-a ovaj će se uređaj početi prodavati već danas po ceni od 199 dolara.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes