Microsoft predstavio smartfon Nokia Lumia 530

Microsoft je zvanično predstavio novu prinovu u Lumia familiji smart telefona. Nokia Lumia 530, naslednik je prošlogodišnjeg modela Lumia 520, a radi se o ovom trenutku najpovoljnijim smart telefonu sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom.

Nokia-Lumia-530Cena Lumie 530 je 85 € (bez poreza), a na tržište će dolaziti u dve varijante – kao single-SIM i kao dual-SIM. Što se tiče boja, kupci će moći odabrati između narandžaste, zelene, bele i tamno sive boje uređaja.

Nokia Lumia 530 ima 4 inčni ekran rezolucije 854 x 480 px, 1.2GHz quad-core Snapdragon 200 procesor, 512 MB RAM memorije, 4 GB interne memorije, podršku za micro SD.

Sa zadnje strane tu je i 5 MP kamera sa ¼ inčnim senzorom, no nedostatak je to što smartfon nema prednju kameru koja je postala standard čak i kod low-budget smart telefona. Tu su i već uobičajeni senzori i konekcije – Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kao i podrška za 3G mreže.

Windows Phone 8.1 sistem ugrađen u telefonu daje pristup Action Centeru, Word Flowu, Cortani, kao i mogućnost personalizacije start ekrana. Osim navedenog Lumia 530 ima predinstalirane još neke aplikacije poput Creative Studia, GlamMe, Skypea, WhatsAppa i Vibera.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes