Microsoft predstavio svoj prvi smartfon – Microsoft Lumia 535

Microsoft je predstavio prvi Lumia smartfon sa vlastitim logotipom, bez oznake Nokia brenda. Model pod nazivom Lumia 535 dolazi sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom, a po svojim specifikacijama mogao bi biti konkurencija low-end Android smartfonima na tržištima u razvoju, prvenstveno Indiji i Kini, gde se uređaji ovakvih specifikacija masovno prodaju.

Lumia-535Lumia 535 ima 5 inčni ekran solidne rezolucije od 540 x 960 koja daje 220 ppi rezolucije ekrana, 1.2 Ghz  Qualcomm Snapdragon 200 procesor sa četiri jezgra,  Adreno 302 grafički čip, 1 GB RAM memorije.

Ostatak hardvera takođe spada u gornji low-end segment – 8 GB interne memorije koja se može proširiti putem SD kartica za dodatnih 128 GB, a Microsoft će vlasnicima omogućiti i dodatne gigabajte u Skydrive cloud servisu.

Zanimljivo je da Microsoft Lumia 535 ima istu 5 MP kameru sa prednje i zadnje strane uređaja, što bi se moglo svideti ljubiteljima selfija. Baterija ima kapacitet 1905 mAh.

Microsoft će izbaciti dve različite verzije uređaja – single SIM i dual SIM i obe verzije bi trebale krenuti u prodaju već ovaj mesec.

Razlog zbog kojeg bi novi Microsoft Lumia uređaji mogli postati veliki hit je povoljna cena. Na primer ovaj uređaj će se prodavati za 110 evra. Što se tiče boja, Microsoft će kupcima ponuditi celu paletu boja – svetlo zelenu, plavu, svetlo narandžastu, belu, tamno sivu i crnu varijantu.

Da li će komapnija odlučiti ovaj smartfon ponuditi i na ostalim svetskim tržištima trenutno nije poznato.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes