Microsoft predstavlo novi Surface tablet

 

Surface tablet

Došao je i taj dan, kada će Microsoft predstaviti naslednika svog ne toliko popularnog tableta – Surface RT 2. Po nekim glasinama, tablet će se zvati jednostavno Surface 2, ali to ćemo tek sutra videti. Dosta je dugo bilo priče o tom tabletu, mada sam ja ovih dana bio skroz neaktivan i nisam vas obaveštavao oko svega. Ali sve one glasine, koje su se pojavile, sam ih čitao. Sada ću navesti one najpouzdanije, ali za zvanične informacije ćete morati sačekati sutra.

Prvo ćemo krenuti od Surface RT 2 (ili samo 2) tableta. On bi trebalo da dobije ekran visoke rezolucije, odnosno full HD ekran na ekranu veličine 10,1 inč. Microsoft bi, takođe, vrlo lako mogao ubaciti i 4GB RAM memorije, a ono što je vrlo zanimljivo jeste podatak da će taj tablet pokretati NVIDIA Tegra 4 procesor. Dizajn bi trebalo ostati sličan, mada se Microsoft može odlučiti da malo ublaži one oštre ivice koje postoje na Surface RT tabletu prve generacije.

Drugi tablet, odnosno Surface 2 Pro (valjda će se tako zvati), će, kao što je to bila i prva generacija, biti dosta snažniji od Surface 2 tableta. Njega će pokretati Intel Haswell Core i5 procesor, dok će RAM memorija biti duplo veća nego kod Surface 2 tableta, odnosno čak 8GB. Takođe, i ovaj tablet će imati ekran full HD rezolucije iste veličine kao i Surface 2 tablet.

Oba tableta bi trebalo da budu predstavljena sa najnovijom verzijom Windows 8 OS-a, odnosno Windows 8.1. Međutim, ono što je najzanimljivije jeste glasina da će Microsoft predstaviti i Surface Mini tablet, minijaturni tablet Surface 2 Pro uređaja sa ekranom od 8 inča. Detalje ne znamo, ali ćemo sve sutra saznati.

Dodataka će biti mnogo, portova i softverskih poboljšanja. Sve njih ćemo videti sutra, a do tad vas pitam – da li bi i koliko biste platili za novi Surface 2 ili 2 Pro tablet?

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes