Microsoft prodao 200 miliona kopija Windowsa 8

Microsoft je objavio da je prodao u ovom trenutku više od 200 miliona licenciranih kopija operativnog sistema Windows 8. Iako ta cifra može izgledati impresivna, ova cifra je prilično skromana. Zvaničnici kompanije kažu da su tek posle šest meseci od početka prodaje u kompaniji uspeli da prodaju 100 miliona kopija Windowsa 8.

windows-8.1

“Razbili smo brojku od 200 miliona licenci Windowsa 8. To je vrlo dobar broj. “- rekao je Tami Reller, govoreći na tehnološkoj konferenciji Goldman Sachs.

Prodaja Windowsa 8 još uvek raste znatno sporije od prodaje Windowsa 7. U to vreme, kompaniji je bilo potrebno samo godinu dana da proda više od 240 miliona kopija Windowsa 7, zauzvrat, da proda 200 miliona Windowsa 8 je bilo potrebno nekoliko godina.

Razlozi za takvu situaciju, prema mišljenju analitičara, je pad prodaje na tržištu računara, kao i tableta iz Microsofta, koji su bili mnogo manje uspešan nego što je se kompanija nadala.

Što se tiče ažuriranja Windows Update 8.1 ( 1 ), tu je Microsoft nije spreman da daje bilo kakav komentar. Reller je rekao samo daje kompanija trenutno fokusirana na smanjenje količine memorije koju koristi operativni sistem uređaja i poliranje korisničkog interfejsa za korisnike sa mišom i tastaturom. IstA ispravka za Windows 8.1 će morati da se pojavi u javnom domenu u aprilu ove godine.

Generalno, će biti zanimljivo pratiti situaciju sa Windowsom 8 u narednih 12 meseci. Prema glasinama, kompanija već radi na novom operativnom sistemu Windows 9, koji će biti predstavljen u aprilu 2015.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes