Microsoft Surface MINI prepoznaje lica i pokrete

Čekali smo za izlazak na tržištu malog tableta Microsoft – Surface mini. U početku se pretpostavljalo da je njegovo predstavljanje  sa drugom generacijom Surface u septembru, ali to se nije dogodilo. Kasnije je objavljeno da je lansiranje odloženo za proleće 2014.

To je ostalo neizvesno – navodno Surface tim privremeno je usmeren na pomaganju Xbox-u kako bi bio pušten na tržište blagovremeno sa konzolom One.

Ako je verovati kineskom izvoru WP Dang (on je prethodno više puta izvestio tačne informacije o nenajavljenim proizvodima Microsofta), to je učinjeno namerno. Ispostavilo se, sa će Surface mini dobiti tehnologije prepoznavanja lica i pokreta. Novinari tvrde da to može pomoći tabletima da prepoznaju pokrete ruku u vazduhu puno bolje nego što je to na primer, kod Samsung GALAXY S4 i GALAXY Note 3.

Surface mini

Takođe su izvestili da ce tablet dobiti 8 – inčni ekran sa rezolucijom od 1920×1080 piksela i procesor Intel Bay Trail, što znači da će biti pokrenuta puna verzija Windowsa 8.1. Uzgred, to je verovatno daje mogućnost razvoja i RT verzije mini tableta.

Teško je reći koliko će biti korisnih pokreta u vazduhu da kontrolišu tablet. Ali jasno je da Microsoft mora da preduzme neke ozbiljne korake da ravnopravne dostigne konkurenciju iPada i Android tableta.

Izvor: WPDang 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes