Microsoft Surface Mini se može pojaviti krajem maja

Prošle godine, mediji su stalno širili glasine o mogućem skorom izdanju mini-tableta Microsoft Surface Mini. No, kasnije je ovaj model nestao sa radara uređaja hi-tech publikacije sve do današnjih dana.

Surface mini

Prema novim informacijama, Microsoft Surface Mini mogao bi biti objavljen već ovog proleća, to jest, u sledećih šest meseci. Napomenuto je da pitanje lansiranja mini-tableta rešeno, a da samo Microsoft čeka odgovarajući momenat za prodaju.

Izvori tvrde da će Microsoft pozicionirati mali tablet ne kao potpunu zamenu za laptop (kao što je to sa “velikim” Surface-om), nego kao kompaktan elektronski asistent. Zato će se uređaj prodavati u kompletu sa olovkom.

Surface -mini

Ranije je izveštavano da će Microsoft Surface Mini dobiti ekran sa dijagonalom od 7,5 inča, dok će aspect ratio mini-tableta biti kao što je kod iPad-a – 03:04 (rezolucija – 1400 x 1050 piksela). Logično pretpostaviti da će mini tableti prikazivati ​​punu verziju Windowsa 8.1 (iako je ranije bilo reči o Windowsu RT).

Zanimljiva je i cena po kojoj će Microsoft ponuditi mali tablet. S obzirom da je cena u SAD-u Surface 2 450 dolara,  a Surface Mini će krajem maja koštati oko 350 dolara.

Izvor: Neowin

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes