Microsoft uveliko priprema Office 16

Pored toga što pripremaju događanje vezano za Windowse 9 krajem ovog meseca, u Microsoftu su zaposleni i sa osvežavanjem Office paketa. Nedavno su svojim partnerima i zvanićnim testerima dali na korišćenje probnu verziju Officea 16, a nedugo nakon toga dogodilo se i ono neizbežno – slike su procurile u javnost.

Microsoft Office 16
Izmenjeni izgled ribbona u novom PowerPointu

Sajt The Verge došla je do nekoliko fotografija novog Officea, iz kojih je najuočljivija promena u korisničkom interfejsa. Office 16 trebao bi biti nešto tamnijeg defaultnog izgleda, sa menijima i ribbonima izvedenim u jednostavnom i čistom dizajnu prevladavajuće sive boje. Uz sivu, postojaće još i tamnosiva, crna i bela tema.

Microsoft Office 16-1

Primećeno je i nekoliko funkcionalnih promena koje se tiču bolje sinhronizacije, načina ubacivanja slika u dokumente i brojne druge sitnije nadogradnje. Od zanimljivosti, u ovoj se testnoj verziji nalazi i sveprisutni vlastiti pomoćnik, naprednija varijanta poznate “pametne” spajalice Clippy. U novom se Officeu pomoćnik naziva Tell Me i smešten je u samom vrhu alatne trake.

Microsoft Office 16-2

U njegovo je polje moguće upisati pojam za pretraživanje ili željenu radnju, a pomoćnik će potom ponuditi rezultate pretrage ili pomoć pri obavljanju zadataka.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes