MOTO G zvanično predstavljen

Motorola je danas i zvanično najavio svoj ​​novi smartphone – Moto G. Uređaj je tipičan predstavnik srednje klase, a ima veoma atraktivnu cenu.

motoG

Karakteristike smartphone-a su potvrđene. Moto G je opremljen 4,5-inčni ekranom sa rezolucijom od 1280×720 piksela, vibro-staklo Gorilla Glass 3. Za zaštitu od prodiranja vlage smartfona stambenog opremljen specijalnim nano-poklopcem.

Unutar uređaja je Quad-core Qualcomm Snapdragon 400 procesor koji radi na 1,2 GHz, Adreno 305 grafika i 1GB RAM-a. Operativni sistem Android 4.3 Jelly Bean, Android 4.4 KitKat se očekuje u januaru sledeće godine.

Glavna kamera je sa 5 megapiksela, autofokusom i blicem, može da snima video u HD rezoluciji. Tu je i prednja od 1,3 megapiksela. Kapacitet baterije je 2070 mAh. Motorola obećava da će uređaj održati vreme za razgovore i do 30% duži nego iPhone 5s.

Najveći nedostatak je veličina interne memorij . Ona je od 8 ili 16 GB bez mogućnosti proširivanja. Ali, ovog puta delimično nadoknađuje cenu uređaja – 179 dolara za 8GB verziju i 199 dolara za 16GB verziju. U ponudi je zadnji poklopac sa  različitim bojama, uključujući plavu, roze, žutu i crvenu.

Danas će početi prodaja ovog uređaja u Brazilu i nekoliko evropskih zemalja. Planovi Motorole su – prodaja smart telefona u 30 zemalja, početkom naredne godine. Da li je među njima Srbija, trenutno nije poznato.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes