MSI predstavio gejmerski laptop GT80 TITAN

Dok Gigabyte nastoji privući gejmere u svoj tabor nudeći što lakši laptop (P37X), MSI kreće u drugom smeru. Naime potonju kompaniju ne brine konačna težina laptopa, već nastoji doneti što snažniji hardver koji će po potrebi kasnije biti moguće i lako nadograditi.

GT80 TITANRezultat takvog promišljanja je GT80 TITAN laptop računae, kojeg smo se spomenuli još prošle godine kada su se počele pojavljivati i prve informacije. Iako tada MSI nije bio nešto naročito široke ruke, moglo se saznati kako će ovaj model pored snažnog hardvera biti opremljen i mehaničkom tastaturom, te FHD ekranom veličine 18,4-inča.

GT80 TITAN -7TITAN je stigao u prodavnice, pa su i detaljne specifikacije postale poznate. Krenimo redom. Ekran kao što je i bilo najavljeno ima dijagonalu od 18,4-inča, te rezoluciju od 1920 x 1080 piksela. Šteta, ali MSI trenutno ne nudi ekrane sa većom rezolucijom. TITAN dolazi sa četvrtom generacijom Intelovih Core i7 procesora (i7-4980HQ), ima četiri SO-DIMM memorijska slota koja podržavaju do 32 GB RAM-a, dok se za grafički deo posla brine Nvidijina GeForce GTX 980M SLI grafička kartica sa 8 GB GDDR5 VRAM-a.

GT80 TITAN -4Po pitanju skladišnog prostora neće biti problema, jer i MSI takođe donosi mogućnost ugradnje više SSD i HDD diskova čime se skladišni prostor umesto u gigabajtima broji u terabajtima. TITAN je završio sa USB 2.0 portovima i nudi samo USB 3.0 portove kojih je ukupno pet. Nadalje tu su Killer DoubleShot Pro LAN i Wi-Fi, Bluetooth 4.0 kao i dva mini DisplayPorta, te jedan HDMI port. Web kamera raspolaže sa FHD rezolucijom i može snimati video 1080p kvalitete pri 30fps.

GT80 TITAN -2Mehanička SteelSeries tastatura opremljena je Cherry MX Brown prekidačima standardne visine, te pozadinskim LED osvetljenjem crvene boje. Gejmeri koji preferiraju da im „WASD“ tastera budu drugačije boje od od ostatka tastature imaju mogućnost ugradnje zlatnih „WASD“ tastera čime se dodaje određena doza kičeraja na ionako specifičan dizajn.

GT80 TITAN -8Klasični TrackPad koji se nalazi ispod tastature je ovaj put izostao, te je MSI isti ugradio sa desne strane gde se obično nalazi numerički deo tastature. No isti je malo napredniji pa kada nema potrebe za TrackPadom isti se lako pretvara u „numeričke tastere“ koje su takođe osvetljene crvenim osvetljenjem.

GT80 TITAN -3Za kraj spomenimo kako TITAN ima dimenzije od 456 x 330 x 49 milimetara, težinu od 4,5 kilograma, bateriju kapaciteta 89 Wh, te napajanje od 330 W. Početna cena ovog laptopa je 3.299 dolara, dok ona krajnja zavisi od Vas. Potpune specifikacije kao i obično možete videti na internet stranicama proizvođača.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes