Multiplatformski Messenger SJ – nudi novi stepen sigurnosti

Ako usled okolnosti ste zabrinuti za bezbednost Vašeg dopisivanja, verovatno ste upoznati sa imenom Messenger SJ. Ovaj multiplatformski – Jabber klijent razlikuje neviđen nivo šifrovanja podataka, kojem su pozavideli čak i službi bezbednosti. Nedavno, kompanija SJ Software Development Group je objavila update servisa, za prenos poverljivih poruka je na još višem nivou.

mzlgmwrlxft

Kada je šifrovanje poruka u pitanju SJ koristi algoritme OpenPGP i OTR, od kojih prvi obezbeđuje sigurnost pomoću par ključeva, a drugi sigurnost kroz razmenu otisaka prstiju, ili ključna reč ( lozinku, itd ). Korisnik kreira par ključeva i unosi ih u program, kojeg ga čini potpuno anonimnim

Aplikaciae za optimizaciju pružaju korisnicima maksimalnu sigurnost u komunikaciji na svim messenger-ima, koristeći standardne XMPP protokol i OSCAR. SJ klijent je kompatibilan sa svim popularnim servisa: ICQ, Psi, Miranda i drugi. Pored toga, poverljivost komunikacije je obezbeđena i u društvenim mrežama kao što su Facebook, GTalk , VK i drugih.

Morate da shvatite koliko je siguran sistem kodiranja i informacije o šifrovanju PGP ​​, podelićemo sa Vama zanimljivi detalj. Tvorac Philip Zimmermann je primetio da je FBI  u stanju da dešifruje poruke navodnih prestupnika da spreče terorističke napade i stoga apelovao za pomoć programera.

8

Dakle, ako je sigurnost dopisivanja važno za Vas, sigurno ćete biti zainteresovani za proizvod koji nudi SJ Software Development Group. Program podržava rad u Windowsima, OS X i iOS. SJ možete preuzeti na ovom linku preuzeti Jabber. A ovde za iOS Jabber ažuriranu verziju koja je dostupna App Store za preuzimanje.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes