Na proleće sledeće godine izlazi 64-bitna verzija Firefoxa

Prema planu objave novih verzija koji je objavljen na Mozilla Wiki stranicama, internet pretraživač Firefox na proljeće će dobiti i svoju 64-bitnu verziju za operativni sistem Windows. Ova će nadogradnja doći u paketu sa Firefoxom 37 koji je planiran za lansiranje 31. marta sledeće godine.

64-bita FirefoxNa istim se stranicama navode i razlozi za ovu odluku. Među njima stoji da 50% korisnika Firefoxa na Windowsima već koriste 64-bitni OS, pa lansiranje 64-bitnog pretraživača itekako ima smisla. Programerski deo posla za ovu verziju već je odrađen, a u Mozilli su svesni da ova promena neće doneti velike prednosti za krajnjeg korisnika. Osim toga, ova potez će biti tek sustizanje konkurencije (IE-a i Chromea) koji već imaju 64-bitne verzije, pa Mozilla želi sa Firefoxom držati korak sa njima.
Jedan od dodatnih razloga za prelaz na 64 bita mogle bi biti i špekulacije da će Microsoft sa Windowsima 10 (koji dolaze sledeće godine) ukinuti podršku za x86 aplikacije, pa bi se Firefox stoga mogao naći u problemima.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes