Najavljena grafička kartica ASUS Radeon R9 295X2

 Predstavljena nova grafička kartica Asus Radeon R9 295X2 , koja prati referentni dizajn. Novitet je dizajniran za ekstremne gaming fanove koji žele da uživaju u igri na ultra podešavanjima i kvalitetom videa sa visokom rezolucijom istih. To će Vam pomoći da organizujete Multiscreen sistem koji podržava maksimalno 6 monitora kako bi stvorili efekat potpunog potapanja u virtuelni svet.

ASUS Radeon R9 295X2

Grafička kartica ASUS Radeon R9 295X2 se temelji na dva GPU-a AMD Radeon R9 290X (Hawaii XT) sa radnom frekvencijom takta koja doseže 1.018 MHz. Svaki od njih deluje u paru sa 4GB 512-bitnom GDDR5 memorijom, koja radi na frekvenciji od 5000 MHz.

Hibridni model ASUS Radeon R9 295X2 ima dva sistema hlađenja uključuje vodeni i vazdušni podsistem. Prvi se sastoji od dva bloka vode za svaki GPU, spajanjem creva na radijator i ventilator prečnika 120mm da bi se ohladio. Drugi ima radijator koji će ukloniti višak toplote iz memorijskih čipova i elemenata elektroenergetskog podsistema, kao i aksijalni ventilator u sredini strukture.

Za pravilan rad novi modela zahteva spajanje dva 8-pinska priključka PCIe. U prodaju ide zajedno sa fabričkim uslugama GPU Tweak i GPU Tweak streaming .Prvi je dizajniran za praćenje i optimizaciju ključnih parametara, a drugi da se organizuju emitovanje online mreže u realnom vremenu. Procenjuje se da košta 1499 $.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes