Najveći broj korisnika koristi Windows 7 operativni sistem

Windows 10 operativni sistem je ovih dana veoma aktuelna, ali kako je septembar završen, vreme je da se vidi kako postojeće verzije Microsoftovog operativnog sistema stoje na tržištu. Prema poslednjim analizama kompanije Net Applications, iako je Windows 8.1 aktuelna verzija operativnog sistema, najveći broj korisnika i dalje koristi Windows 7. Prema istraživanju ove analitičke kompanije, Windows 7 drži čak 52 odsto tržišta operativnih sistema.

Windows-OS-stats-sep-640x360Na drugom mestu je Windows XP sa 23,87 odsto, a potom slede Windows 8 i Windows 8.1, sa kombinovanim učešćem od 12,26 odsto. Ostatak tržišta čine OS X, Linux, Windows Vista i drugi. Ono što je zanimljivo, jeste da Net Applications primećuje da je tržišno učešće Windowsa 7 poraslo.

Kakva će situacija biti naredne godine, kada se Windows 10 odomaći na tržištu i korisničkim uređajima, ostaje da se vidi. Za sada, prema prvim reakcijama, Windows 10 bi mogao doneti one promene platforme koje su korisnici tražili i priželjkivali već duže vreme.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes