Nokia predstavila tri Android smartfona X serije i još dva telefona

Nakon brojnih informacija i glasina o detaljima Nokije X, finska kompanija je napokon predstavila svoj prvi pametni telefon baziran na Androidu. U ponedjeljak, tokom izložbe MWC-2014 Nokia je službeno najavila smartfon Nokia X i njegova dva brata Nokia X + i Nokia XL. Sva trojica su na bazi modifikovanog operativnog sistema Android, koji ima veliku sličnost sa Windows Phone-om.

nokia-x-nokia-x-mwc-2014-650x376

Nokia X, X+ и XL

Android-smartfon Nokia neće iznenaditi one koji očekuju da vide performanse. Nokia X ima 4-inčni IPS ekran sa rezolucijom WVGA (800 x 480 piksela), dual-core Qualcomm Snapdragon procesor 1 GHz, 512 MB ​​RAM-a, 4 GB interne memorije, 3-megapiksela kamera, baterija kapaciteta 1500 mAh i radnim Android OS sa korisničkim interfejsom tipa Metro. Takođe, podrška za dva SIM kartice i microSD (do 32GB), Wi-Fi i GPS module. S dimenzijama od 115,5 x 63 x 10,4 milimetara smartfon je težak 128,66 grama.

Nokia X + je drugačija i ima dodatne memorije za skladištenje podataka. Nokia XL opremljen je sa 5-inčnim WVGA ekranom, 5-megapiksela zadnjom kamerom i sa 2-megapiksela prednjom kamerom.

Smartfon aplikacije su u pratnji Nokia i Microsoft aplikacija umesto Google kao što su Android platforme opremljene po defaultu. Korisnici će dobiti pristup sopstvenoj prodavnici aplikacija Android Nokia, kao i na usluge nezavisnih softverskih kompanija, uključujući ” Yandex “. Microsoft, zauzvrat, će nagraditi kupace bonusom, uključujući i mesec dana besplatnog Skype poziva i 1GB prostora na cloud hostingu OneDrive.

Nokia X, Nokia X + i Nokia XL će debitovati u nekoliko boja i na različitim tržištima u nastajanju. Cene će se kretati na sledeći način: 89, 99 i 109 evra za Nokia X, X + i XL, redom. Nokia X model dostupan je odmah, a ostali se očekuje kasnije.

Asha 230 и Nokia 220

Pored Android smart telefona Nokia je predstavila i modele Asha 230 i Nokia 220.

Nokia Asha 230 je dizajniran za one koji žele da dobiju nešto više od mobilnog telefona. Quad – band GSM telefon poseduje web browser unapred instaliran Nokia Xpress i dostupan je u verzijama sa jednom ili dve SIM kartice. Sa tehničke strane,telefon nudi 2,8-inčni KVGA ekran i podršku za microSD memorijske kartice do 32 GB. Cena je samo 45 evra.

Nokia-Asha-230-Dual-SIM-Group-650x332

2.4-inčni model Nokia 220 , zauzvrat, podržava 2G veze, rad sa jednom ili dva SIM kartice, ima unapred instalirane aplikacija Twitter, Facebook i pomenuti browser. Telefon je dostupan u Indiji, Africi, Latinskoj Americi, Aziji, Pacifiku, Evropi i na Bliskom istoku po ceni od 29 evra.

Izvor: Nokia

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes