Nokia priprema mali, ali skup tablet

Nokia će da objavi “mlađeg brata” za svoj prvi tablet Lumia Windows 2520, koji je počeo sa prodajom dan ranije u Sjedinjenim Američkim Državama. Uređaj, koji se zove Iluzionista će biti pušten u drugom kvartalu 2014, odnosno najkasnije do kraja marta.

nokiatab

Najverovatnije, to će biti zvaničan naziv Lumia 2020  Iluzionista će dobiti  8-inčni ekran, osnova će biti procesor Qualcomm. Kao i 10.1-inčna Lumia 252 , ona će se raditi pod operativnim sistemom Windows RT 8.1.

Uprkos manjem ekranu, Lumia 2020 će biti vrhunski uređaj, ne pojednostavljen model 2520. Shodno tome, troškovi će biti teško mania od prvog Nokia tableta, za koju kompanija traži 499 dolar.

Međutim, nova Nokia, koja je zakazana za lansiranje naredne godine, može da ostane na tržištu jako dugo. Činjenica je da će na početku 2014 biti zatvorena transakcija Microsoft biznis Nokia telefona. Ona je dobila odobrenje jer obe kompanije i dalje blisko sarađuju jedna sa drugom, i da tako oni moraju da se drže ranijih planovima za proizvodnju proizvoda.

Očekuje se da će Microsoft uskoro objaviti svoj mini tablet sa 7,5  inčnim displejom, i početkom 2014 će imati dva vrlo sličana modela za Windows RT. Nije poznato da li će programeri radije da se otarase nekih od njih.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes