Nokia službeno predstavila model Lumia Icon

Nokia je napokon službeno predstavila model Lumia Icon. Reč je o uređaju namenjenom Američkom tržištu, a naći će se u ponudi Američkog mobilnog operatera Verizon.

Nokia Lumia Icon-578-80Prema mnogim komentarima, reč je o idealnom Windows Phone uređaju koji nudi specifikacije kao Lumia 1520, aili u manjem kućištu. Dijagonala ekrana iznosi 5-inča, rezolucija je 1.920 x 1.080 piksela, procesor je Qualcomm Snapdragon 800 sa radnim taktom od 2,2 GHz, pored toga imaš i 2 GB radne memorije, te 32 GB trajne flash memorije. Kamera ima rezoluciju od 20 megapiksela i nudi optičku stabilizaciju slike, dok je ugrađena baterija od 2.420 mAh.

Od specifikacije i funkcija ima još i četiri mikrofona, mogućnost bežičnog punjenja, te osetljivi ekran koji funkcioniše i za vreme korišćenja sa rukavicama. Okvir uređaja je metalni, a ekran je zaštićen sa Gorilla Glass 3.

Preporučena prodajna cena za Američko tržište uz dvogodišnji ugovor iznosi 200 dolara. Naravno, u planu je i izdanje uređaja za evropsko i ostala tržišta, a predstavljen će biti do kraja meseca.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes