Nova verzija cloud antivirusa Panda Cloud Antivirus 3.0

Kompanija Panda Security je najavila izlazak ažurirane verzije antivirusnog rešenja Panda Cloud Antivirus, koji funkcioniše prema modelu «cloud computing» i štiti računare sa operativnim sistemima Windows XP/Vista/7/8 od zlonamernih fajlova i mrežnih pretnji.

U ovoj verziji programa, sa indeksom 3.0, programeri su implementirali mehanizam za automatski oporavk sistema nakon hakerskih napada, dodata je i nova konfiguracija, kao i modul za nadzor Wi-Fi mreže, poboljšane alate za upravljanje korisničkim nalozima, proširene mogućnosti ugrađene u Windows Process Manager i finalni antivirusni engine, koji se navodno mnogo bolje nosi sa modernim pretnjama nego ikada ranije. Takođe se navodi da je pretrpeo mnoge promene interfejsa aplikacije, kod optimizacije i rešavanja problema otkrivene i otklonjene su greške u njemu. Za potpuni popis promena dostupan je na ovoj stranici zvaničnog bloga Panda Security.

cloudantivirus1005

Karakteristika Panda Cloud Antivirus 3.0 je antivirusni engine, koji kombinuje lokalne tehnologije detekcije malware-a sa objekta skeniranja na udaljenim serverima. Na uveravanja programera, ovaj pristup smanjuje opterećenje na hardverske resurse, te pruža najbolju zaštitu kroz korišćenje “kolektivne inteligencije” koja koristi primljene informacije od korisnika aplikacije Panda Security za automatsku detekciju i klasifikaciju novih vrsta pretnji.

Ažuriranu aplikaciju možete preuzeti sa sajta cloudantivirus.com. Antivirus je dostupan u dve verzije – besplatna Free i komercijalna Pro. Takođe je dostupna verzija proizvoda za poslovnu i korporativne korisnike.

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes