Novi interfejs Internet Explorera 12

Microsoft ima velike planove sa novom verzijom Internet Explorera 12, koji bi trebao izaći u sklopu Windowsa 9 (Threshold).

internet-explorer-12-logo

Najveća promena je ona vizualna, tako da će novi interfejs imati flat dizajn poput Chromea i nove verzija Firefoxa. Na vrhu pokraj adresne trake će se nalaziti zaobljeni tabovi otvorenih stranica. Pored adresne trake nalaziti će se dugmad za vraćanje na prethodnu stranicu, dugme za sledeću stranicu i opcija za osvežavanje (refresh) stranice.

Dakle dizajn bi trebao biti nekakav hibrid Chromea i Firefoxa. Sa navedenim web pretraživačima će i Internet Explorer 12 deliti još jednu funkciju – mogućnost dodavanja ekstenzija, nešto što gore navedeni pretraživači imaju već godinama.

Postoje neke naznake da bi Microsoft mogao i odustati od naziva Internet Explorer i dati skroz novo ime svom web pretraživaču, zbog negativne reputacije koju je stekao u poslednjih nekoliko godina. Da li je ova glasina istinita neće biti potrebno dugo čekati, jer će prve testne verzije Windowsa 9 i novog Internet Explorera izaći već ove jeseni.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes