Novi iOS 8 je skoro na polovini uređaja

Nova verzija Appleovog operativnog sistema iOS 8 se nalazi već na 40 % uređaja. Iako je taj postotak vrlo dobar, stopa usvajanja je ipak nešto niža nego kod iOS-a 7.

ios-8-uredaji

Glavni razlog za to je što Apple od korisnika traži minimalno 5 GB raspoloživog prostora za instalaciju, tako da mnogi korisnici 16 GB verzije nemaju toliko slobodnog mesta na svojim uređajima.

Naravno, tih 5 GB možete koristiti čim instalirate novu verziju OS-a, a sama instalacija se vrši ili Over-the-Air metodom ili putem iTunes-a gde je potrebno prethodno povezati iPhone ili iPad sa računarom putem kabela i odabrati nadogradnju iz samog programa.

iOS 8 ne donosi mnoge vizualne promene u odnosu na prethodnu verziju, svakako preporučujemo njegovu instalaciju prvenstveno zbog novih verzija aplikacija koje se često koriste – Poruke i Fotografije, a unapređen je i način odgovaranja na obaveštenja.

S obzirom da je prošlo samo sedam dana od izlaska ove nadogradnje 40 % i nije baš malo, pogotovo u poređenju sa novom verzijom Androida KitKat kojem je trebalo čak 9 meseci za ovakvu stopu usvajanja.

iOS 8 je dostupan za iPhone 4S i novijem, iPad 2 i novijem, iPod Toch-u 5 generacije, iPad Air-u i iPadu Mini.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes