Novi izgled start menija na Windowsu 9

Sve je više detalja o novom Windowsu 9, a među njima je i novi start meni koji bi trebao olakšati korišćenje operativnog sistema svima onima koji koriste klasičan desktop bez ekrana na dodir.

Windows9Na Mashableu je objavljen screenshot novog start menija koji će biti kombinacija Windows 7 menija  (levo)  uz dodatak novih Modern UI aplikacija koje će se nalaziti sa desne strane, dok će se sam „start button“ nalaziti, kao i do sada, u levom uglu programske trake.

Neowin tvrdi kako je navedeni screenshot izvučen iz Windows 8.1 i Update-a 2, koji bi trebao izaći tokom sledećeg meseca, koji je vrlo sličan onomu koji je kompanija već prikazala na BUILD 2014 konferenciji u maju. Kako je ipak raspored nešto drugačiji, možda se ipak radi u ranoj verziji Windowsa 9, tvrdi Mashable.

Jedno je ipak sigurno, Windowsi 9 će biti prilagođeni i desktop korisnicima, ali i onima sa ekranom osetljivim na dodir. Ukoliko sistem detektuje da uređaj nije opremljen sa ekranom na dodir, onda će se automatski boot-ovati u desktop okruženje. Sa druge strane ako je uređaj opremljen sa ekranom osetljivim na dodir, Windows 9 će pokrenuti Start screen  kao na Windowsima 8.

Dodajmo ovome da se prve beta verzije očekuju u poslednjem kvartalu ove godine, dok bi finalna verzija mogla u prvoj polovini 2015.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes