Novo ažuriranje Vibera omogućava video pozive na Androidu i iOS-u

Viber je ove sedmice ažurirao svoju aplikaciju za Android i iOS, a najbitnija funkcija nove verzije Vibera je mogućnost korišćenja video poziva, baš kao kod Skypea ili Google Hangouta.

Viber-Logo

Baš kao što je slučaj sa gore navedenim aplikacijama, osim poziva između mobilnih uređaja, korisnici će moći video pozive koristiti i na desktop aplikaciji za računare.

Osim ove novine, interfejs je doživeo manje promene u dizajnu, ikone kontakata imaju oble rubove, a balončići za chat izgledaju malo drugačije nego u prethodnim verzijama. Novina je mogućnost deljenja broja kontakta putem QR kodova, a dodani su i neki novi jezici.

Nema sumnje da će sa ovim ažuriranjem Viber postati prava alternativa Skypeu, jer video pozivi su do sada bili jedina prednost Skypea u odnosu na Viber.

Talmon Marco, izvršni direktor kompanije je u svom saopštenju između ostalog izjavio kako je kompanija oduševljena što su omogućili video pozive na mobilnim uređajima i kako sada možete obavljati video pozive i na mobilnim uređajima i na PC i Mac računarima gde god da se nalazite.

Viber je trenutno dostupan za iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Windows, Mac, Linux i Symbian uređaje, a za korišćenje aplikacije je potrebno imati vezu sa internetom.

Aplikaciju za Android možete preuzeti sa Google Play prodavnice, aplikaciju za iOS možete preuzeti na App Storeu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes