NVIDIA GeForce RTX 3080 pojavio se u svom sjaju na nezvaničnim renderima

Juče se na Webu pojavila prva fotografija nadolazeće GeForce RTX 3080 video kartice u referentnoj verziji. Kao i obično, objavljena fotografija (na kraju vesti) nije bila visokog kvaliteta. Međutim, na njenoj osnovi, ravnodušni majstori 3D modeliranja predstavili su svoje radove demonstrirajući novu video karticu u svom sjaju.

Prikazana video kartica ima veoma neobičan sistem hlađenja, koji uključuje dva ventilatora sa masivnim radijatorom. Zvuči sasvim obično. Međutim, ovde je neobično da se ventilatori nalaze na obe strane video kartice: jedna iznad GPU-a na prednjoj strani, a druga na zadnjem kraju na zadnjoj strani.

Ovde je i jedinstvena PCB kartica u kojoj jedan od krajeva ima V-oblik. Zbog toga se ispostavilo da instalirate ventilatore sa obe strane video kartice bez povećanja njene visine – prikazani GeForce RTX 3080 zauzima samo dva slota za proširenje.

Trenutno je nemoguće pouzdano reći da će NVIDIA izdati novu video karticu upravo u ovom dizajnu. Vrlo je verovatno da se radi samo o prototipu, koji pokazuje jednu od opcija. Ako NVIDIA zaista izda GeForce RTX 3080 u ovom obliku, nije jasno da li će proizvođači video kartica dobiti iste referentne štampane ploče sa V-izrezom ili će se pružiti tradicionalnija rešenja.

Video kartica GeForce RTX 3080 na Ampere GPU-u bi trebalo da bude predstavljena u narednim mesecima. Kada će se tačno to dogoditi, još uvek je teško predvideti, ali najverovatnije u drugoj polovini leta.

 

 

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes