Oppo N1 je prvi smartfon uz instalirani CyanogenMod kreće u prodaju

Skoro je Oppo objavio svoj gigantski N1 smartfon u SAD i Evropi, a sada je kineska kompanija saopštila nove informacije u vezi ovog smartfona. Od 24. decembra Oppo N1 biće dostupan  i u specijalnoj CyanogenMod verziji, verovatno u početku putem njihove sopstvene Oppo Style prodavnice.

cyanmod;

Oppo je takođe otkrio da je ova verzija N1 smartfona prva na svetu sa CyanogenMod-om koji je dobio Google CTS (compatibility test suite) sertifikat. Tako da će ovaj model moći legitimno da pokrene Google-ov paket aplikacija i ima pristup Google Play Store za instaliranje aplikacija. Ovo sve govori o velikoj prekretnici za sve one koji se nadaju da bi jednom mogao da izađe CyanogenMod telefon. Kineska kompanija je najavila da Oppo N1 CyanogenMod neće imati drugačiju cenu od one koju ima “regularni otključani N1”, a to je 600 dolara.

Podsetimo se da je OPPO N1 dobio 5,9 – inčni IPS displej sa Full HD rezolucijom ( 377 ppi), koji detektuje dodir rukavice, na primer, obične olovke. U njemu je Quad-core Qualcomm Snapdragon procesor 600 sa radim taktom od 1.7 GHz, Adreno 320 grafika i 2GB RAM-a. Ugrađena memorija – 16 ili 32 GB, nema opcije za proširenje. Dimenzije novih stavki – 170,7 x 82,6 x 9 mm, težina – 213 grama. Kapacitet baterije – 3610 mAh.

Izvor: engadget

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes