OS X Mavericks stigao i to potpuno besplatno

0_480_640_70_http---i.haymarket.net.au-News-it_photo_200968_52

 

Apple predstavio novi Operativni sistem OS X Mavericks i to potpuno besplatno – ovaj OS podržava nadogradnju na davnu verziju Snow Leopard.

Appleov OS X 10.9 – nazvan Mavericks – stigao je i to potpuno besplatno se može preuzeti.

Najnovija verzija OS X će raditi na uređajima koji koriste davnu verziju Snow Leopard, ili čak na iMac kupljen u 2007, rekao je iz Apple-a Federighi Kreg.

On je obećao da će ovo biti jedan korak dalje u nadogradnji, i da će raditi na Mac računarima koji koriste najnovije izdanje Mountain Lion.

” Raditi besplatno i nije tako mala stvar”, rekao je on . ” Bez obzira da li imamo najnoviju verziju ili si još uvek na Snow Leopard, možete da ažurirate. “

Federighi je u demo fazi pokazao neke od 200 novih funkcija u operativnom sistemu, uključujući i Compression tools koji izvlače 6GB podataka u 4 GB RAM memorije, sposobnost da čita iBooks na Mac-u, i reagovanje na obaveštenja direktno, bez prebacivanja na drugu aplikaciju. On takođe ima novi Finder koji korisnicima omogućava da bi lakše našli različita dokumenta.

Federighi je takođe obećao da će produžiti trajanje baterije i povećati performanse, i ima poboljšanja na višestrukom prikazu na ekranu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes