Ove sedmice stiže Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)

Canonical je če lansirati novu verziju Ubuntu-a 14.04 LTS (Trusty Tahr) 17.aprila. Programeri su implementirali mnoga poboljšanja u odnosu na prethodne verzije.

Ubuntu-14-04-LTS-Final-Arrives-in-Two-Weeks-Is-Based-on-Linux-Kernel-3-13-6

Kada je Canonical u oktobru prošle godine izdao poslednju verziju Ubuntua 13.10 (Saucy Salamander) korisnici su bili pomalo razočarani činjenicom da ova verzija nije sadržavala neke veće izmene u odnosu na Ubuntu 13.04. Bilo je nekih malih izmena no vizualno ove dve verzije su bile identične.

Tako da su programeri Canonical-a Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) napravili vizualno atraktivnijim, a ubačene su i neke unikatne promene u odnosu na Saucy Salamander. Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) donosi i neke vizualne promene poput novog načina prikaza prozora bez ruba i novog lock screen-a.
Najveća promena je način prikaza i otvaranja menija. Trenutno se meniji prikazuju u gornjoj alatnoj traci, a sada je uveden novi način njihovog prikaza, koji bi mogao pomoći svima koji koriste ekrane većih dijagonala. Canonical je ovaj način prikazivanja menija nazvao Locally Integrated Menus i oni se sada prikazuju desno unutar prozora. Kako taj feature izgleda možete videti u sledećem videu:

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes