Ovog meseca iPhone 6 kreće u proizvodnju

Prema najnovijim informacijama proizvodnja 4.7 inčnog iPhonea 6 bi trebala startovati u sledeće dve sedmice, odnosno do kraja ovog meseca, dok bi u prodaju trebao doći u septembru.

koncept_iphone6Za proizvodnju i ovogodišnjeg modela zadužen je opet Foxconn, a isti proizvođač će proizvoditi i veću 5.5“ fablet verziju iPhonea 6, stoji u navodima Reutersa.

U članku se takođe navodi kako Foxconn će zaposliti ukupno oko 100 000 ljudi kako bi mogao na vreme isporučiti nove iPhone tefonele.

Prema još nepotvrđenim informacijama iPhone 6 bi trebao biti predstavljen 6. septembra, tako da i nije čudno da bi proizvodnja trebala uskoro krenuti.

Nova generacija Appleovog smart telefona trebala bi imati dual-core 2 Ghz procesor i 13 MP kameru, do 128 GB prostora za skladištenje podataka, a dolaziće sa novim iOS 8 operativnim sistemom. Od ostalih funkcija najavljena je NFC tehnologija za plaćanje putem mobilnog telefona, kao i bežično punjenje uređaje putem indukcije.

Analitičari tvrde kako bi cena mogla biti za oko 100 $ skuplja u odnosu na iPhone 5S, s obzirom na veće troškove proizvodnje.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes