Palit objavio grafičku karticu GeForce GTX 780 sa 6 GB memorije

Kompanija Palit Microsystems je najavila lansiranje grafičke kartice GeForce GTX780 Jetstream 6GB sa vlastitim dizajnom.

palit1

Arhitektura GeForce GTX 780 nudi mogućnost za 2304 jezgara CUDA, 192 teksturnih jedinica (TMU) i 48 ROP jedinica (ROP). Veličina kod referentnih kartica je 3072 MB GDDR5 memorije i 384-bitnom sabirnicomsa frekvencijom od 6008 MHz. Osnovna grafička jezgra su na frekvenciji od oko 863 MHz i dinamički se može povećati na 900 MHz.

Novitet od Palit-a, kao što joj ime sugeriše, je primio dva puta veću memoriju – 6 GB. Zbog toga se navodno akcelerator samouvereno nosi sa dinamičnim i živim efekatima u igri, kao i sa formatom Ultra HD ( 4K ).

palit2Druga karakteristika ove grafičke kartice je fabrički overklok. Frelvencija procesora grafičke je povećana na 902 MHz, 39 MHz viša od običnog modela GTX 780. Zbog ove maksimalne produktivnosti koja je za 5% veća u odnosu na referentne modele. Korišćenjem osmofaznog PWM kontrolera i DrMOS elemenata otvara dodatne mogućnosti za overklokovanje.

Grafička kartica opremljen naprednim sistemom za hlađenje Jetstream, koji uključuje tri upravljiva ventilatora Smart Fans (dva sa prečnikom od 8 cm i jedan sa 9 cm). Bakarni radijator povećava učinkovitost rasipanje toplote i može sniziti temperaturu GPU-a za 20%. Istaknuto je da čak i na maksimalnom opterećenju GeForce GTX780 Jetstream 6GB ima šum ispod 6 dB sa 11,5° manjom temperaturom nego u standardnoj verziji kartice.

palit3Grafička kartica Palit Jetstream može istovremeno raditi sa tri monitora spojenih na DVI adapter sa HDMI-DVI. Podržava interfejse za programiranje DirectX 11 , Bus PCI-E 3.0, kao i tradicionalne fabričke tehnologije NVIDIA (SLI, 3D Vision, PhysX, itd.).

Izvor: Palit Microsystems

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes