Panasonic gadget vam pomaže da pronađete srodnu dušu

Zanimljivo rešenje koje olakšava komunikaciju među ljudima, predložili su inženjeri japanske kompanije Panasonic. Sitni uređaji za komunikaciju između ljudskog tela (HiT), koji veoma liče na pametni sat, pomažu svima koji zbog sramežljivosti ili nedostatka vremena ne mogu naglas reći zaista važne stvari. Da biste preneli informacije „sagovornicima“, jednostavno se rukujemo sa drugima – dok njihove narukvice razmenjuju informacije koristeći slabo elektromagnetno polje koje se stvara oko svake osobe.

Panasonic_HiT

Korisnik može pripremiti i snimiti gotovo sve podatke – o sebi, svojim navikama, zavisnostima, osećanjima i još mnogo toga. Dolaze na posebnom sigurnom serveru i mogu da se preuzmu na uređaj drugog korisnika. Ali pre toga, vlasnik ličnih podataka trebalo bi bukvalno da dodirne svog sagovornika.

Prvi kupac narukvice HiT-a bio je ZWEI, jedna od najvećih japanskih usluga za upoznavanje. A ona je već izvestila o značajnom uspehu – broj uspešnih mečeva u parovima nakon sastanaka koji koriste HiT bio je dvostruko veći od uobičajenog. I to je razumljivo, jer Japan svojom tradicionalno strogom kulturom ne ohrabruje otvoreno izražavanje misli i osećanja. Stoga ljudi koji ovde traže partnera za brak imaju veću verovatnoću da pogreše, da ne kažu ili pogrešno protumače ponašanje sagovornika. Između ostalog, HiT sistem pomaže da prethodno filtriraju korisnike po interesovanjima, smanjujući one koji imaju vrlo male šanse da im se sviđa ovaj ili onaj partner.

„Shvatio sam da je ovo pravi uspeh za HiT, kada je jedna od devojaka koje su dve godine neuspešno prisustvovale večernjim izlascima, konačno našla svog idealnog partnera. Narukvica HiT u njeno ime izvestila je o interesima koje se ona ne usuđuje da deli, a podudarala se sa interesima jednog od muškaraca. Skoro 100% podudaranje! “, Kaže jedan od programera uređaja, Rio Iamada, menadžer projekata za poslovni razvoj kompanije Panasonic Industrial Solutions IoT.

Panasonic_HiT_2020

Panasonic već duži niz godina razvija razne metode za prenos informacija. Tehnologija razmene podataka putem elektromagnetnog polja čoveka počela se razvijati početkom 2000-ih. U početku su se inženjeri fokusirali na njegovu upotrebu u B2B segmentu, na primer, u sistemima pametnih kuća ili automobilima. Međutim, stabilnost takve veze još uvek nije dovoljna za upotrebu u b2b aplikacijama – pod bilo kojim uslovima i bez obzira na spoljašnje faktore.

U isto vreme, ova tehnologija je već sasvim pogodna za b2c kupce. Industrija zabave i naročito takozvani događaji rukovanja ili sastanci fanova sa popularnim muzičkim umetnicima smatrani su kao još jedno područje HiT aplikacije. Za većinu učesnika ovo je jedina, neverovatno kratka prilika da dodirnu svog idola, tako da takva ubrzana komunikacija ovde može imati neverovatno važnu ulogu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes