Panasonic predstavio sportsku 4K kameru

Jedna od ključnih oblasti izložbe CES – 2014 je nosiva elektronika i uređaji sa 4K rezolucijom. Panasonic je odlučio da uvede uređaj koji kombinuje obe ove tehnologija.

Panasoniccam

Japanska kompanija predstavila je prototip sportske kamere koja može da snima video sa rezolucijom od 4K . Model se sastoji od glavne kontrolne jedinice i objektiva kamere, koji putem plastičnog okvira fiksno prilepljen na uho. Između dva radna bloka su povezani fleksibilnim kablom.

Panasonicam1

Nažalost, detaljne karakteristike uređaja nisu obelodanjene, ali mi već znamo da kamera može da prikaže slike u realnom vremenu putem mini- HDMI priključka. Takođe je primećeno da uređaj ima tip objektiv ” riblje oko”, kojw pruža širok ugao gledanja, prema tvrdnjama sajta engadget.com.

Ova kamera je savršena za ekstremne sportiste kvaliteta snimanja iz prvog lica. Planirane su isporuke uređaja za kraj godine. Cena ove 4K kamere nije poznata.

Ovo nije prvi uređaj kompanije Panasonic na CES – izložbi 2014 koji ima rezoluciju 4K. Nedavno je predstavljen i tablet koji ima ultra – HD rezoluciju.

Izvor: CES

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes