Philips monitor ErgoSensor za udobniji rad u kancelariji

Kompanija je danas najavila na tržištu novi 24-inčni monitor Philips ErgoSensor, koji dopunjuje asortiman kancelarijskih monitora, dizajniran specijalno za udobnost zaposlenih.

24-inčni

24-inčniengroensor

 

 

Da bi se pojasnila trenutna situaciju u oblasti ergonomije u kancelariji, kompanija MMD sprovodi nekoliko studija u Nemačkoj, Švedskoj i Danskoj oni da studiraju radna mesta zaposlenih u pogledu ergonomije.
Dobijeni rezultati su impresivni: više od 80 odsto kancelarijskih radnika oseća bol i umor u mišićima nakon dana provedenog za računarom. Rezultati istraživanja o korisnicima izvan Nemačke pokazali su da je problem relevantan i u drugim zemljama.

Novi 24-inčni monitor Philips ErgoSensor opremljen je sa postoljem koje je podesivo po visini. Monitor takođe može biti nagnuto i rotira se u različitim pravcima. Ovo omogućava korisnicima da postavite monitor onako kako mu je najpogodnije, ali i da spreči bol u leđima i vratu i naprezanja očiju. Monitor je opremljen tehnologijom AMVA LED, koji obezbeđuje visok kontrast slike sa širokim uglom gledanja.

Tehnologija ErgoSensor je u stanju da odredi poziciju i ugao glave korisnika, merenje rastojanja između  očiju i monitora, i obezbedi odgovarajuće smernice za poboljšanje položaj dok radite za monitorom. Ova tehnologija takođe prati vreme koje je korisnik proveo za monitorom, i nudi da napravim pauzu kada Vam je potrebna.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes