Počela masovna proizvodnja čipova za iPhone 6

Čini se da su mnogi od vodećih proizvođači odlučili ove godine da pomerite datum izdavanja svojih vodeći proizvoda. Samsung će početi prodaju modela Galaxy S5 u prvoj polovini aprila, kompanija LG sa modelom G3 se može pojaviti na tržištu u junu, a iPhone 6 do septembra.

iPhone 6

Pre nekoliko dana, japanski stručnjak za ulaganja kompanije Mizuho Securities Abhay Lamba, rekao je da novi iPhone može biti predstavljen na jesen,a ne na leto kao što je to u poslednje tri godine – u julu. U svom mišljenju, japanski stručnjak je koristio podatke dobijene iz vlastitih izvora.

I čini se da je jako blizu istine. AFP (Agence France Press, novinska agencija “AFP”), na temelju podataka dobijenih od izvora u Tajvanu, tvrdi da je Apple je potpisao ugovor za proizvodnju novih 64-bitnih čipova A8 za iPhone 6 sa kompanijom TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

A8 cip

Dugo vremena čipove (SoC) za iPhone (uključujući iPhone 5s) je objavljivao korejski Samsung, ali se konkurencija značajno povećala u poslednjih nekoliko godina, pa je Apple bio primoran da pronađe novog partnera. Prema drugim izveštajima, Samsung nije uspeo da obezbedi neophodnu količinu 20-nanometarskih procesora A8, i Apple je morao da se okrene kompaniji TSMC.

Ali,glavna stvar je da (prema AFP) ​​već počela masovna proizvodnja čipova A8, odnosno, iPhone 6 će biti predstavljen, već mnogo ranije.

Izvor: G4Games

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes