Počela prodaja smartfona Samsung Galaxy Core 2

Nakon popularnog Samsung Galaxy Core od sada se može kupiti na nekim svetskim tržištima po ceni od oko 150 evra. Smartfon je predstavljen pre nekoliko sedmica, a same specifikacije su vrlo slične prošlogodišnjem modelu. Ekran je povećan za 0,2 inča, pa je dijagonala ekrana na Galaxy Core 2 4.5 inča. Rezolucija je nepromenjena, 480 x 800 px, pa je time rezolucija piksela pala sa 217 PPI na 207 PPI, no radi se o za većinu korisnika nevidljivoj razlici.
Samsung_Galaxy_Core_2Procesor je nešto jači – Quad-core na 1.2 GHz, no zato je kapacitet RAM memorije smanjen sA 1 GB na 768 MB. Dakle, performanse bi trebale biti solidne, no ne i vrhunske kao na premium Galaxy S5 uređajima.

Kamere nisu nadograđivane, pa se sa zadnje strane nalazi 5 MP kamera sa LED flash osvetljenjem koja može snimati 480p video zapise, dok je sa prednje strane ugrađena VGA kamera.

Ostale hardwareske specifikacije uključuju  3G, Wi-Fi i Bluetooth konekcije i 2000mAh bateriju. Samsung je Galaxy Core 2 opremio sa aktuelnim Androidom 4.4.

Osim ovog modela tokom ove godine Samsung je najavio izlazak i Galaxy Acea 4, Galaxy Younga 2 i Galaxy Stara 2.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes