Pojavila se fotografija smartfona LG Uni8 zasnovanog na OS Windows Phone 8.1

Njegov prvi smartfon sa operativnim sistemom Windows Phone 7, LG Electronics je najavio još u 2010. godini. Južnokorejski proizvođač je odjednom zapostavio Windows Phone 8 i obećao da će se usredotočiti na Android-gedžete. Međutim, LG je objavio ažurirani popis partnera gde se nalazi i Microsoft, tako da je lansiranje svojih WP-smartfona na pomolu.

To je potvrdio i bloger Evleaks, koji je objavio fotografije prvog smart telefona LG, koji se temelji na OS Windows Phone 8.1. Naziv izvornog koda smartfona je Uni8, ali nikakve druge informacije o njemu nisu predstavljene.

Lg Uni8

Sudeći po slici, uređaj sa tankim kućištem je lišen fizičkih rastera na prednjoj strani, umesto njih koriste se samo virtualni tasteri na displeju. Najverovatnije, po analogiji sa Android-smartfonom LG programeri stavili su mehaničke kontrole na poleđini ili sa strane.

Setite se da je na izložbi MWC 2014 Microsoft objavio spisak kompanija koje će proizvoditi smartfone zasnovane na operativnom sistemu Windows Phone 8.1. Među njima su Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava (brand Xolo), Lenovo, LG, Longcheer i ZTE. Oni će se pridružiti kompanijama HTC, Samsung, LG i Huawei, koje već nude WP-proizvode.

Lg- Uni8

Prema mišljenju analitičara IDC-a, do kraja ove godine, Windows Phone OS će biti instaliran na 3,9% samrt telefona u svetu, u zadnje četiri godine udo će porasti za 7%.

Izvor:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes