Pojavile se informacije o tabletu NVIDIA Mocha na platformi Tegra K1

Trenutno, NVIDIA nudi tablet Tegra Note 7 (na slici) sa 7-inčnim IPS-ekranom sa rezolucijom od 1280×800 piksela i procesorom Tegra 4. Pojavile su se Informacije na online izvorima o novom uređaju pod imenom Mocha.

nv1Poznato je da je hardverska platforma tableta Mocha sa sistemom čipova Tegra K1. Setite da u konfiguracija ovog procesor sadrži četiri 32-bitna jezgra ARM Cortex A15 pri brzinama do 2,3 GHz, kao i dodatna niskonaponska jezgra i 192-jezgarni grafički akceleratora arhitekture Kepler koji podržava programske interfejse DirectX 11 i OpenGL 4.4.

Prema dostupnim informacijama, čip Tegra K1 se nalazi u tabletu Mocha i radi na frekvenciji od 2,1 GHz. Pored toga uređaj poseduje 2GB RAM memorije; Kapacitet integrisane memorije za skladištenje je 16 GB.

nv2Uređaj je opremljen sa 7,9-inčnim ekranom osjetljivim na dodir  sa rezolucijom od 2048×1536 piksela. Spominju se i dve kamere: 7-megapikselna glavna i i prednja sa 4.8-megapiksela. Osim toga, navedeni su i bežični adapteri Wi-Fi i Bluetooth, kao i GPS prijemnik.

Tablet će imati instaliran operativni sistem Android 4.4 KitKat.

Nije jasno je li Nvidia planira objaviti komercijalnu verziju tableta Mocha. Možda je u pitanju samo prototip tableta, kojeg kompanija koristi za testiranje.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes