Pojavile se specifikacije mini PC uređaja Intel NUC 2.0

Intel još od 2012. godine ima svoju liniju mini-PC uređaja, poznatu pod nazivom NUC (Next Unit of Computing). Sada su se pojavile informacije o narednoj generaciji NUC računara, koje ukazuju na to da je Intel prilično ozbiljan kada je ova platforma u pitanju. Toliko, da čak postoji mogućnost da NUC računari postanu deo arsenala igračke populacije.

intel-nuc

 

Poslednji NUC, koji smo imali priliku da vidimo, je bio DN2820FYKH koji je predstavljen u januaru (Bay Trail 2.4 GHz dual-core procesor, 1GB RAM-a i Intel HD integrisana grafika).Prema procurelim Intel slajdovima, ovaj NUC izgleda kao igračka u odnosu na to šta se sprema. Naziv “peta generacija” uliva nadu da će NUC računari biti prilično jake mašine, a pominju se Core i5 i Core i3 konfiguracije, kao i Braswell Celeron budžetsko rešenje.

NEW_NUC_5-1280x725Budžetski model će podržavati do 8GB RAM-a, dok će ostali modeli imati podršku za do 16GB RAM-a. Modeli sa najjačim specifikacijama će moći da podrže i zahtevnije igre, iako dolaze sa integrisanom grafikom. Intelovi integrisani čipovi su uznapredovali, a neki od novijih su sposobni za podržavanje i zahtevnijih igara. Očekuje se da novi Intel NUC računari neće stići na tržište pre 2015. godine.

 

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes