Pojavile se specifikacije Sony Xperia Z4 smartfona

Sony Xperia Z4 će biti predstavljen u prvom kvartalu 2015 godine, no izgleda da bi od sledeće godine Sony mogao prestati sa običajem da izdaje dva flagship smart telefona u istoj godini.

sony-xperia-z3

Portal Android Origin koji je i do sada prvi objavljivao vesti vezane za Xperia seriju uređaja, je objavio kako će Sony Xperia Z4 biti jedini flagship u sledećoj godini jer se u 6 meseci, ne može napraviti mnogo bolji uređaj. Takav slučaj se dogodio i ove godine, jer Xperia Z3 i ne donosi neke velike promene u odnosu na Xperia Z2, već isključivo manja poboljšanja u softveru i hardveru uređaja.

Ovaj izvor tvrdi da će Xperia Z4 imati Qualcomm Snapdragon 810 čipset sa octa-core 64-bitnim procesorom na 2.8 GHz, Adreno 430 GPU i rekordnih 4 GB RAM-a. I interna memorija uređaja će biti povećana na 32 GB, odnosno oko 24 GB kada se oduzme prostor za operativni sistem i predinstalirane aplikacije na uređaju.

Sony Xperia Z4

I kamera bi trebala biti poboljšana, a imati će zakrivljeni Exmor RS CMOS senzor rezolucije 20.7 MP. Aktualni model koristi senzor starije generacije IMX220. Od ostalih funkcija navedene su LTE Cat.6 i Bluetooth 4.1 konekcije. Ekran bi trebao imati 5,5 inča i Quad-HD rezoluciju koja već postaje standard kod premium smart telefona.

Sony Xperia Z4 će biti predstavljena najverovatnije u sklopu Mobile World Congressa u Barseloni koji se održava od 2. do 5. marta sledeće godine.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes