Pojavio se jailbreak za iOS 7.1

Kompanija Apple godinama brine nakon što se pojave noviji modeli, čime se baš ne mogu pohvaliti brojni Android korisnici koji često ne znaju koliko dugo će njihov najnoviji smartfon biti podržan i da li će uopšte biti. Primer za to je iPhone 4 koji je na tržište došao u junu 2010. godine, a koji je ovih dana dobio nadogradnju na najnoviji operativni sistem – iOS 7.1. Kao što je odavno poznato svaka nova verzija iOS-a ispravlja do sada uočene probleme i sigurnosne propuste, među koje se ubrajaju i jailbreak rešenja.

ios-7-1-release-six-ways-preserve-jailbreak-tweaks-apps

Uprkos zaposlenju od strane Apple-a, njihov novi radnik @winocm je nastavio sa svojim starim hobijem – jailbrejkovanjem iOS-a, te je objavio video zapis koji prikazuje uspešno obavljeni jailbreak na iPhone-u 4. Nažalost za sada je ova metoda moguća samo na starijim uređajima koji u sebi imaju A4 procesor (iPhone 4, iPod Touch 4 i iPad 1), dok su noviji uređaji sa A5, A6, i A7 procesorima imuni na ovaj postupak.

Ipak ima nade i za korisnike sa novijim uređajima, jer @winocm zajedno sa kolegom pod imenom iH8sn0w radi na verziji koja će omogućiti jailbreak na uređajima sa novijim procesorima.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes