Poslovni tablet Gembird: najpristupačniji uređaj sa 13,3″ ekranom

Dok svi čekaju masovne pojave tablet računara sa većim ekranima, kompanija Gembird  pokušava unapred svladati ovu ste[enicu u takmičenju sa već postojećim gigantima. A za to je potrebno stvoriti uređaj koji bi zadovoljio profesionalne potrebe za rad, a ne samo za zabavu.

Gembird-13-3-

Gembird je predstavio tablet za masivnu proizvodnju sa 13,3-inčni ekranom. Ali ovaj uređaj još uvek nije dobio svoj naziv ili indeks. Rezolucija matrice je 1600 × 900 piksela, što izgleda prilično osrednji rezultat s obzirom na nenajavljeni Full HD standard. Uređaj kompanije Gembird će dobiti Dual-Core procesor Rockchip RK3066 sa radnim taktom od 1,5 GHz, a pored toga će imati i1 GB RAM memorije. Ukoliko ove karakteristike nekome nisu dovoljne, Gembird nudi više naprednih modifikacija. To će biti već instalirani Quad-Core čip Rockchip RK3188 sa frekvencijom od 1,6 GHz. Izbor u ovoj verziji tableta je po želji kupca – 1 GB ili 2 GB RAM memorije.

Kapacitet ugrađene memorije je 16 GB standardno, ali pod uslovom da korišćenja microSD kartice do 32GB. Tablet ima mogućnost spajanja na računar kao virtuelni štampač, što ga čini lakšim za prenos dokumenata na računar i kako bi ih dalje odštampali. Ako je potrebno, možete koristiti HDMI port, ili kupiti prikljućnu (docking) stanicu i tablet koristiti kao laptop.

Gembird-13-3-Inch-

Nažalost, na spisku nedostataka, je prvo što je loš izbor rezolucije za 13-inčni ekran, kao i izbor operativnog sistema. Tablet će upravljati zastarelim operativnim sistemom Android 4.1. No, to nije sve: zadnja kamera je rezolucije 0,3 megapiksela, a prednja je 0,2 megapiksela. No, neočekivano iznenađenje je postalo kapacitet baterije koja je respektabilnih 12.000 mAh.


Kao što je već rečeno, tablet od Gembird -a će biti dostupan u tri verzije. Oni će biti u verzijama «Standardna», po ceni od 249 dolara (2 jezgra), «Napredna» za 269 dolara (4 jezgra i 1 GB RAM-a) i «Profesionalni» za 299 dolara (4 jezgra i 2 GB RAM-a). U cene je već uključena međunarodna dostava za svaku zemlju.

S obzirom na vrlo pristupačne cene, mnogi ljudi ne mogu oprostiti veoma malu rezoluciju ekrana za ovu dijagonalu, ali ni čak i stariju verziju operativnog sistema.

Izvor: Softpedia

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes