Poznate specifikacije – HTC Desire 620

Početkom novembra na Internetu su se pojavile prve informacije koje su upućivale kako HTC radi na novom smartfonu iz Desire serije. Novi model je tada označen kao Desire 620 i osim informacija kako će se isti nuditi i kao Dual SIM model dodatnih detalja nije bilo.

HTC Desire 620

Međutim kako to po već prokušanom receptu biva, koju sedmicu kasnije “procurele” su i detaljnije informacije (specifikacije) popraćene i samim fotografijama uređaja. Dakle prema njima novi Desire 620 imat će 5-inčni ekran rezolucije 1280 x 720 piksela i pokretaće ga četverojezgarni i 64-bitni SoC – Snapdragon 410 sa radnim taktom od 1,2 Ghz.

Po pitanju memorije HTC nije bio široke ruke, pa će tako novi model imati samo 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Srećom nije izostala podrška za microSD memorijske kartice pa će se ista kasnije moći nadograditi za dodatnih 64 GB. Desire 620 će takođe biti jedan od Selfie modela – naime prednja kamera ima rezoluciju od 5 MP.

Zadnja glavna kamera ima nešto veću rezoluciju nego prednja 8 MP, a ista je opremljena i sa LED blicom i autofokusom. Što se tiče baterije ovaj put se HTC odlučio na bateriju kapaciteta 2100 mAh. Kako je HTC tek nedavno od Googlea dobio Lollipop, Desire 620 će biti isporučen sa nešto starijom KitKat (4.4.4.) verzijom Androida.

U prodaju stiže vrlo skoro, već tokom januara 2015. godine po ceni od 255 evra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes